Со ист сон уште од 1933 година – да го служи најдоброто кафе во светот.
Познат Италијански бренд насекаде низ светот
illycaffè е создадено во 1933 година во Трст од Франческо Illy.
Денес е предводена од третата генерација на семејството. Андреа Illy е претседател и Масимилијано Полјани e извршен директор. на Ана Роси Illy, сопругата на Ернесто (синот на основачот почина во 2008 година) е почесен претседател. Ана Illy јуниор ја продолжува работата на нејзиниот татко и се справува со односите со одгледувачите на кафе.


Страста станува истражување, знаење и наука
Иновациите се длабоко развиени во illycaffè, враќајќи се на самиот почеток на компанијата. Можеби не е изненадувачки, но три од осумте трансформациски иновации во индустријата ги има развиено illy.
ВАКУМСКО ПАКУВАЊЕ

Првото вакумско пакување се појавило во 1934 година, само една година по основањето на компанијата. Со додавање на инертен азотен гас под притисок, се формира средина без кислород додека се запечатуваат illy конзервите, зачувувајќи ги основните ароми и промовирајќи мешање на природно појавуваните масла од кафето. Резултат: кафе кое не само што останува посвежо подолго отколку под кој било друг метод на пакување, туку чијшто вкус со текот на времето го подобрува околината.
МОДЕРЕН МЕТОД НА ЕСПРЕСО
Втората иновација, само една година подоцна, во 1935 година: the Illetta, претходник на модерната машина за еспресо што, за прв пат, ги одделила елементите за притисок и греење. Резултат: еспресо кое е постојано тркалезно, богато и избалансирано, не горчливо или со дегустација

E.S.E. PODS

Во 1974 година се појавил третиот револуционерен изум на Illy: претходно пригушено, пред-дозирано, стручно мелено еспресо во хартиени мешунки. Резултат: пријатно еспресо достапно насекаде, каде било – дома, во канцеларија или во омилено кафуле или ресторан. Системот, наречен ЕСЕ (Еспресо за лесно послужување) станал индустриски ста
IPERESPRESSO
Најновата главна иновација на Illy е Иперепресо, ексклузивен метод на еспресо подготовка заснован на капсули, кој вади кафе во две различни фази, првата брза „хиперинфузија“, втората процес на емулгација. Резултат: автентично еспресо со неверојатно богата, кадифена и долготрајна крема – со едно притискање на копче.
